Hoe geraak je in Paros?

Je kunt Paros per vliegtuig bereiken via Athene. Vanuit de haven van Parikia zijn er bootverbindingen met Ios, Pireaus, Mykonos, Syros, Tinos, Naxos, Kos, Kalymnos en Ikaria. Op het eiland kun je je eenvoudig verplaatsen per bus.

Waar ligt het Griekse eiland Paros?

Midden in de Egeïsche Zee, op ongeveer 4 uurtjes vliegen vanuit Nederland, ligt het betoverende eiland Paros. Paros is één van de eilanden van de Griekse eilandengroep de Cycladen. Je vind hier bruisende badplaatsen, maar ook pittoreske dorpjes, bijzondere culturele bezienswaardigheden en romantische baaien.

Wat is het mooiste eiland van de Cycladen?

Mooiste eiland van de Cycladen Santorini wordt altijd bejubeld, en niet voor niks, bekijk deze foto’s van Santorini maar en je snapt waarom. Santorini is inderdaad betoverend! Niet voor niets verschijnt Santorini zo ontzettend vaak op instagram. Het is toeristisch, maar wel echt een must see.

Waar liggen de Cycladen?

De Cycladen liggen in het zuiden van Griekenland, tussen Athene en Kreta, en bestaan uit 39 eilanden, waarvan er 24 bewoond zijn. Met hun witte en blauwe huizen en kerken, hun smalle en kronkelige straatjes, bieden ze echt het typische Griekse ansichtkaartlandschap.

Is Paros leuk?

Paros is een van de eilanden van de Cycladen heeft veel mooie stranden! De hoofdstad van Paros is het gezellige Parikia, maar ook het dorp Naoussa trekt veel toeristen. Dat komt door het schattige haventje, de witte huisjes en de typisch Cycladische smalle steegjes waar winkeltjes en barretjes zijn.

Wat zijn de Griekse eilanden?

Lijst van Griekse eilanden

 • Kreta.
 • Cycladen.
 • Dodekanesos.
 • Eilanden in de noordelijke Egeïsche Zee.
 • Eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee, voor de Turkse kust.
 • Sporaden.
 • Ionische Eilanden.
 • Saronische Eilanden.

Wat is het mooiste eiland van Griekenland?

5x de mooiste eilanden van Griekenland

 1. 5 x de fijnste en mooiste eilanden van Griekenland.
 2. Zakynthos. Alleen al vanwege Shipwreck Beach (ook wel Navagio genoemd) behoort Zakynthos tot de mooiste eilanden van Griekenland, check de foto hierboven maar eens als je ons niet gelooft!
 3. Kreta.
 4. Santorini.
 5. Lefkas.
 6. Karpathos.

Waar liggen de Sporaden?

De Sporaden. De Sporaden zijn Griekse eilanden in het Noord-Westen van de Egëische zee. Dit zijn o.a de eilanden Skopelos, Alonissos, Skiathos en Skyros. Deze eilanden liggen ten oosten van Pilion en ten noorden van Evia.

Welke eilanden liggen bij Santorini?

Het ligt ten noorden van Kreta, ten zuiden van Naxos en Paros. Het grootste eiland heeft dezelfde naam, Santorini of Thira. In de eilandengroep liggen de eilanden Thira, Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni, Néa Kaméni en op ruim 20 km Christiani.