Hoe word je nagelstyliste?

Voor het uitoefenen van het beroep van nagelstyliste heb je geen speciale opleiding nodig. Belangrijk is dat je klanten tevreden zijn met het resultaat, het draait om vakmanschap. Branchevereniging Het Nagelgilde is opgericht met als doel het vak nagelstylist te professionaliseren tot een volwaardige ambacht.

Heb je een diploma nodig om nagels te zetten?

Een diploma is geen vereiste: je kan een nagelstudio beginnen zonder diploma. Basiskennis van bedrijfsbeheer is natuurlijk wel nog steeds vereist. Stel jezelf natuurlijk de vraag of een nagelstudio beginnen zonder diploma wel zo’n goed idee is.

Kan je veel verdienen als nagelstyliste?

Meestal verdient een nagelstylist maximaal zo’n € 2.000 bruto per maand gebaseerd op een fulltime baan. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel. Dit zijn bekende nagelstylistes die ook nagels verzorgen van bekende Nederlanders.

Wat kost het om een nagelstudio te beginnen?

Lesgeld

Lesgeld thuisstudie : 20 x € 59,00
Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig)

Hoe lang duurt een opleiding nagelstyliste?

De acryl nagelstyliste opleiding duurt 6 dagen en wordt gegeven volgens de laatste richtlijnen. U gaat werken met tips en sjablonen. Daarnaast leert u onder andere een basis-designnagel maken, een nagelbijter te behandelen en u leert een nagel te molden/pinchen.

Hoe lang duurt een opleiding tot nagelstyliste?

Dus, hoe lang duurt het om een ​​nagelstyliste te worden? Nagelopleidingen duren over het algemeen tussen de 3 en 9 maanden en je moet tussen de 300 en 600 uur training volgen. Maar het simpele antwoord is dat er geen vast tijdsbestek is als het gaat om opleiding tot nagelstyliste.

Wat heb je nodig om een nagelsalon te beginnen?

Dit klinkt voor de hand liggend, maar het is van groot belang om eerst veel ervaring op te doen in nagelstyling, voordat je een nagelstudio begint. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een cursus of opleiding nagelstyling volgen. Dat kan onder andere online bij onderwijsinstellingen als LOI, NHA en de NTI.

Wat heb je nodig om een nagelstudio te beginnen?

De belangrijkste zijn een nagelschaar, frezen, nagelvijl, UV lamp, LED lamp, handdoeken, wattenschijfjes, alcohol en aceton….Afhankelijk van de behandeling gebruik je voor nagels ook:

  • Shellak,
  • gel polish,
  • nageltips,
  • nagellijm,
  • penselen,
  • nail art materialen,
  • gel cleaner,
  • acryl verwijderaar,

Hoeveel verdien je als nagelstylist?

Kies je ervoor om in loondienst te gaan werken? Dan zul je om en nabij € 2.000,- bruto per maand gaan verdienen. Dit is gebaseerd op een fulltime baan. Het komt neer op een netto salaris van ruim € 1.600,-.

Hoeveel verdien je gemiddeld als nagelstyliste?

Wat verdient een Nagelstyliste in loondienst? Gemiddeld salaris ongeveer € 2.100 bruto per maand.

Wat voor opleiding heb je nodig voor nagelstyliste?

Opleiding tot Nagelstyliste

Niveau Cursus & Opleiding Mbo-niveau
Vooropleiding Niet van toepassing
Vervolgopleiding Allround Pedicure (Mbo 3)
Vervolgopleiding Allround Schoonheidsspecialist (Mbo 4)
Opleiding Vind de opleiding die bij jou past

Wat doe je als nagelstyliste?

Een nagelstylist is gespecialiseerd in het verzorgen en mooier maken van de nagels. Het ligt aan de kwaliteit nagels en wensen van de klant wat voor soort behandeling je gaat uitvoeren. Dit kan door bijvoorbeeld nagels te verlengen, afgekloven nagels te camoufleren of zwakke nagels te versterken.