Hoe voorkom ik blaren in mijn voetbalschoenen?

Maak je schoenen niet aan de binnenkant nat.

 • Trek je voetbalkous strak om je voet zonder vouwen.
 • De kousenvoet bevat veel synthetische stoffen.
 • Zorg dat je hiel goed in de hielkap van de schoen zit.
 • Zorg ook dat de overige vetergaten goed zijn aangetrokken, zodat ook je voet niet zijwaarts kan glijden.
 • Wat te doen met blaren tijdens het lopen?

  Hoe voorkom je blaren?

  1. Verzorg je voeten. Verzorg je voeten goed en laat ze eventueel door een pedicure verzorgen.
  2. Niet teveel eelt. Een dun laagje eelt op plekken waar veel wrijving plaatsvindt, is normaal.
  3. Smeer je voeten in.
  4. Droge voeten.
  5. Juiste maat.
  6. Draag de juiste sokken.

  Kan je lopen met een blaar?

  Blaren brengen geen gezondheidsrisico’s met zich mee, maar moeten wel voorzichtig behandeld worden. Een blaar kan namelijk geïnfecteerd raken en gaan ontsteken, bijvoorbeeld wanneer deze met een ‘vieze’ naald wordt doorgeprikt. Dan is er plotseling sprake van een serieus probleem.

  Waarom loop ik altijd blaren?

  Wrijving/beweging – Het dragen van te krappe of te wijde schoenen kan resulteren in de vorming van blaren. Denk eens aan hoeveel stappen je per dag zet en hoeveel wrijving dit kan veroorzaken op een klein stukje van je huid. Vochtbalans – Er zitten meer zweetklieren op je voeten dan waar dan ook op je lichaam.

  Wat moet je op blaren smeren?

  druk het vocht met een steriel gaasje vanuit het centrum naar de opengeprikte plaatsen aan de rand en dep het weggevloeide vocht weg; ontsmet de blaar, bij voorkeur met een waterige oplossing op basis van chloorverbindingen, chloorhexidene of povidon-jood; dek de huid af met een wondpleister of gaasje.

  Wat kun je doen om blaren te voorkomen?

  Smeer je voeten dun in met vaseline/uierzalf of speciale crème voor het lopen. Strooi een beetje talk- of voetpoeder in je schoenen, sokken en op je voeten. Was je voeten altijd met koud water en zonder zeep. Plak gevoelige plekken preventief af met blarenpleisters.

  Wat moet je doen met blaren onder je voet?

  Ontsmet de blaar en de huid eromheen goed om eventuele infecties te voorkomen. Gebruik een steriele naald en prik de blaar aan twee kanten door. Druk met een steriel gaasje of een schoon wattenstaafje het vocht uit de blaar en laat het vel zoveel mogelijk zitten. Hierdoor verklein je de kans op infecties.

  Wat doen met blaren op voet?

  Opengescheurde blaren

  1. de wond goed reinigen met water en zeep en eventueel ontsmetten;
  2. de losgekomen huid wegknippen met een fijn schaartje, zodat je een gave wondrand krijgt;
  3. gedurende enkele dagen een beschermende wondpleister of een gaasje aanbrengen, maar dit steeds verwijderen voor het slapengaan.

  Wat te doen met een blaar op je voet?

  Wanneer je last hebt van een blaar, is het beste om de huid lekker met rust te laten. Hierdoor zal de blaar indrogen, waardoor de blaar vanzelf geneest. Als de blaar niet vanzelf geneest is het aan te raden om even langs een pedicure of huisarts te gaan, om de gesloten blaar open te prikken.

  Hoe voorkom je blaren bij het wandelen?

  Waarom blaar doorprikken?

  De behandeling van een blaar moet vooral gericht zijn op het voorkomen van mogelijke infecties. Als de blaar zich op een ongunstige plek bevindt, zodat deze steeds pijn doet als je schoenen draagt, kun je die best doorprikken. Doe dat met een naald die je eerst met alcohol hebt gesteriliseerd.

  Wat te doen blaren voet?