Hoe kom ik van mijn pigmentvlekken af?

Pigmentvlekken gaan in de meeste gevallen niet vanzelf weg, maar ze zijn wel goed te behandelen. Met de laser kunnen we de overproductie van pigmentcellen in de huid afbreken, zodat de verkleuring verdwijnt. Naast een laserbehandeling kan ook een chemische peeling of een crème oplossing bieden.

Kan je pigmentvlekken krijgen?

Pigmentvlekken komen vaak op oudere leeftijd voor als gevolg van het verouderingsproces of door overmatige blootstelling aan de zon. In sommige families komen pigmentvlekken meer voor dan in andere families. Blootstelling aan de zon is de voornaamste oorzaak van pigmentvlekken.

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Hoe pigmentvlekken precies ontstaan is niet bekend. De belangrijkste oorzaak bij het ontstaan van pigmentvlekken is overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebank. Het is daarom erg belangrijk om uw huid goed te beschermen tegen UV-straling.

Welke zonnebrand bij pigmentvlekken?

Smeer je daarom elke dag in met zonnebrand. Probeer bijvoorbeeld de NIVEA SUN Face Anti-Age & Anti-Pigmentvlekken Gezichtszonnecrème SPF30. Deze zonnebrand beschermt je huid niet alleen tegen uv-straling, maar helpt ook pigmentvlekken te voorkomen.

Welke make up bij pigmentvlekken?

Roze concealer om je pigmentvlekken te camoufleren Om je pigmentvlekken te camoufleren start je met het aanbrengen van de roze concealer. Je kunt de pigmentvlekken gemakkelijk aanstippen met de smalle concealerkwast. Je zult merken dat je maar een heel klein beetje concealer nodig hebt om al direct resultaat te zien.

Hoe krijg je ouderdomsvlekken op het gezicht weg?

Ouderdomsvlekken op het gezicht Het is bekend dat mensen je ouder inschatten als je ouderdomsvlekken op je gezicht hebt. Er bestaan gelukkig vele manieren om deze te verwijderen. Een laserbehandeling is ongetwijfeld de beste en veilige manier. Lees hier meer over laserbehandeling van ouderdomsvlekken.

Kan je zomaar pigmentvlekken krijgen?

Hyperpigmentatie kan op elke leeftijd en bij elk huidtype ontstaan. Sommige pigmentvlekken zijn al vanaf de geboorte aanwezig, maar de meeste ontstaan pas in de jeugdjaren of pubertijd. Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn: Hormonale schommelingen door gebruik van de anticonceptiepil of door zwangerschap.

Hoe snel ontstaan pigmentvlekken?

De bekende ouderdomsvlekken of levervlekken, ook wel zonnevlek of lentigo solaris genoemd, ontstaan vaak pas na het 40e levensjaar en vooral bij mensen met een licht huidtype. Dit is een uiting van teveel blootstelling aan de zon, waarbij de pigmentcellen ontregeld zijn geraakt en er extra pigment gevormd wordt.

Hoe ontstaan witte pigmentvlekken?

Wat zijn witte pigmentvlekken? Wanneer bepaalde huidcellen genaamd melanocyten stoppen met het aanmaken van melanine wordt dit zichtbaar als witte pigmentvlekken. Melanine is het pigment dat onze huid, haar en ogen kleur geeft. Zonder dat pigment vormen er ongekleurde plekjes.

Welke dagcreme bij pigmentvlekken?

De meeste mensen hebben goede ervaring met een aantal merken, daarom hebben we een top 3 van beste crème tegen pigmentvlekken opgesteld.

  1. Biodermal pigmentvlekken crème.
  2. La Roche-Posay Pigmentclar UV dagcrème.
  3. White Perfection Anti-Pigmentvlekken Serum.

Welke zonnebrand als dagcreme?

Kies voor een crème met factor 30 of meer, die zowel bescherming biedt tegen UVA als UVB en waterbestendig is.”

Welke Foundation dekt pigmentvlekken?

Om pigmentvlekken in het gezicht te camoufleren, is vooral make-up geschikt die de verschillende huidtinten egaliseert. De Teint Haute Tenue Foundation van Clarins bijvoorbeeld, beschermt u niet alleen tegen schadelijke UV-straling, maar biedt tegelijkertijd een hoge dekking.