Wat is een slot met Meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting of driepuntssluiting geeft u meer bescherming van buitenaf dan een regulier slot. Een regulier slot kan geforceerd worden of doorgeboord worden. Een meerpuntssluiting sluit op meerdere plekken in de deur en is nagenoeg onmogelijk om te forceren.

Welke lengte Meerpuntssluiting?

Het telt minstens drie, tot soms vijf sluitpunten die verdeeld zijn over de hele lengte (gewoonlijk plusminus 2 meter) van de deur. Meerpuntsluitingen zijn tegenwoordig meestal uitgerust met z.g. haakschoten. Deze maken het nog moeilijker om een deur open te breken.

Welke driepuntssluiting?

De meerpuntssluiting is in twee varianten te verkrijgen: sleutelbediend of krukbediend. Bij een sleutelbediende meerpuntssluiting gebruik je de sleutel om de haken van de meerpuntssluiting te bewegen. Bij een krukbediende meerpuntssluiting maak je hiervoor gebruik van de deurkruk.

Welk merk Meerpuntssluiting?

Mijnijzerwaren heeft een breed assortiment driepuntssluitingen van de merken Nemef, HMB, KFV en Fuhr. Een deur met driepuntssluiting zorgt voor een nog betere beveiliging van jouw huis. Een meerpuntssluiting, of driepuntssluiting, is een slot waarmee de deur op meerdere punten tegelijk op slot kan.

Wat is een Krukbediend slot?

Bij een krukbediend slot doet u de kruk een slag omhoog waardoor de meerpuntssluiting zich vergrendeld, de haken, pennen of rolnokken in het slot komen naar buiten.

Wat is een 5 punts slot?

Meerpuntssluiting met rolnokken zijn oftewel 5 puntssluitingen of 5-puntsloten waarbij u de 4 rolnokjes omlaag schuift om de deur te vergrendelen. Rolnokjes zijn de kleine, uitstekende tonnetjes, rondjes of busjes die van boven naar beneden worden geschoven in de schuifplaat, waardoor de deur op slot gaat.

Wat is een 3 punts slot?

Daarom is de meerpuntssluiting of 3 punts slot (3 punts sluiting) uitgevonden. Dit type slot zorgt ervoor dat je met 1 simpele cilinderbediening of krukbediening in 1 keer het slot op 3 punten op slot draait. Hierdoor heb je geen apart slot op knie of ooghoogte meer nodig.

Wat is Krukbediening?

Een krukbediende meerpuntssluiting wordt voornamelijk toegepast bij achterdeuren of schuurdeur. De krukbediening kan worden toegepast wanneer een deurkruk aan beide zijden gemonteerd is. Krukbediende meerpuntssluitingen is bedienbaar met de kruk.

Waarom Meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting is een slot, waarmee u de deur op meerdere slotpunten tegelijk afsluit. Dit is wel zo veilig, want een regulier slot kan geforceerd of doorboord worden. Bij een meerpuntssluiting wordt de deur op meerdere plekken tegelijk afgesloten, waardoor forceren vrij onmogelijk wordt.

Hoe veilig is een driepuntssluiting?

Zorg dat uw voordeur en achterdeur altijd voorzien zijn van een driepuntssluiting met een cilinder en een anti-kerntrekbeslagbeveiliging met een SKG *** keurmerk. Uit onderzoek is gebleken dat de woningen die voorzien zijn met het juiste hang – en sluitwerk minder dan 90% kans hebben op inbraak.

Hoe veilig is een 3 Puntssluiting?

3 puntssluiting, heel veilig en praktisch Met een 3 puntssluiting sluit u uw deur in één handomdraai op drie punten tegelijk. De drie punten zijn verdeeld over de hele lengte van uw deur (circa 2 meter). Zo sluit u uw deur eenvoudig en snel en dit sluitsysteem maakt het openbreken van een deur bijna onmogelijk.

Wat kost een 3 punts slot vervangen?

Sloten laten vervangen kost gemiddeld tussen de 70 en de 130 euro per slot, afhankelijk van het type slot. Een slot van goede kwaliteit dat optimale veiligheid garandeert kost uiteraard meer dan een simpeler slot.