Waarom een OV-chipkaart?

Voordelen. De OV-chipkaart heeft meerdere voordelen. Zo kun je online je reisgegevens bekijken, hoef je niet meer in de rij te staan voor het loket. Ook kun je makkelijk overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel, zonder dat je eerst een nieuw kaartje hoeft te kopen.

Waar zit de chip in de OV-chipkaart?

Een chipkaart ziet er qua formaat en materiaal hetzelfde uit als een magneetkaart; een kunststof kaartje op creditcardformaat. In plaats van een zwarte magneetband zit er nu een chip op de kaart.

Wat is persoonlijke OV-chipkaart?

Met een persoonlijke OV-chipkaart kun je: gebruikmaken van persoonsgebonden reisproducten, zoals een maandabonnement, een trajectkaart of een busabonnement. van leeftijdskorting profiteren als je op saldo reist. gebruikmaken van automatisch opladen zodat je altijd voldoende saldo op je kaart hebt.

Wat zijn de voordelen van de OV-chipkaart?

Voordelen persoonlijke OV-Chipkaart

  • Automatisch opwaarderen is mogelijk.
  • Wordt gratis lid van OV-Fiets.
  • Ontvang leeftijdskorting (kinderen en senioren)
  • Te gebruiken bij abonnementen, voor zowel de bus- als de trein.
  • Saldo gedekt bij verlies of diefstal.
  • Online te koop, maar ook bij de kaartautomaat op NS stations.

Hoe werkt een anonieme OV-chipkaart?

Een OV-chipkaart is een contactloze kaart met een chip en antenne erin. Een anonieme OV-chipkaart is niet beschermd. Dit betekent dat je de kaart, na verlies of diefstal, niet kunt laten blokkeren en vervangen. Ook kun je het saldo dat nog op de kaart stond niet terugkrijgen.

Waar anonieme OV-chipkaart opladen?

Dat kan via de webwinkel op www.ov-chipkaart.nl, op stations en in sommige bussen. U kunt ook gewoon ‘om de hoek’ uw OV-chipkaart opladen. Dit kan bijvoorbeeld bij diverse tabaks- speciaalzaken, supermarkten, en instellingen.

Kan je een anonieme OV-chipkaart online opladen?

Saldo kopen gaat in twee stappen: bestel het saldo via internet en zet de bestelling op je kaart bij een ophaalautomaat. Je kunt voor zowel persoonlijke als anonieme OV-chipkaarten saldo bestellen. Je hebt geen account nodig om saldo te bestellen.

Is OV kaart persoonlijk?

ANALYSE – Om meteen verdere verwarring te voorkomen: de vervoerders staan het niet toe om te reizen met de persoonlijke OV-chipkaart van een ander. Elk abonnement is namelijk persoonsgebonden en dat geldt dus ook voor een OV-studentenreisproduct.

Hoe vraag ik een persoonlijke OV-chipkaart aan?

Het recht op je studentenreisproduct vraag je aan bij DUO. Je persoonlijke OV-chipkaart vraag je op deze site aan. Je koppelt je studentenreisproduct aan je kaart via studentenreisproduct.nl. Nadat je het studentenreisproduct hebt opgehaald bij een ophaalautomaat ben je klaar om te reizen.

Hoeveel korting krijg je met OV-chipkaart?

Altijd Korting is een reisproduct dat 20% of 40% korting geeft in bus, tram en metro in heel Nederland. Het abonnement is speciaal ontwikkeld voor reizigers die regelmatig reizen over langere afstanden met bus, tram of metro. Altijd Korting kan alleen op een persoonlijke OV-chipkaart worden geladen.