Waar kan ik mijn Nederlandse paspoort verlengen?

En wilt u een paspoort of identiteitskaart aanvragen of verlengen? Dan kunt u dit doen bij de meeste Nederlandse ambassades en consulaten-generaal. Dit is ook mogelijk bij een aantal Nederlandse (grens)gemeenten.

Kan ik een Nederlands paspoort aanvragen?

U kunt een Nederlands reisdocument (paspoort of identiteitsbewijs) aanvragen in uw eigen gemeente als u als Nederlander staat geregistreerd in de BRP. Iedereen in Nederland vanaf 14 jaar moet een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) bij zich hebben.

Hoe krijg je een Nederlands paspoort?

Er zijn verschillende manieren om Nederlander te worden: automatisch door geboorte als bij de geboorte 1 van uw ouders Nederlander is, adoptie of erkenning. Of via een procedure (optie of naturalisatie). Buitenlanders kunnen na 5 jaar legaal in Nederland wonen het Nederlanderschap aanvragen.

Kan ik mijn paspoort verlengen in het buitenland?

Woont u als Nederlander in het buitenland? Dan kunt u bij de meeste Nederlandse ambassades en consulaten generaal een nieuw paspoort of een identiteitskaart aanvragen. Dit kan ook bij de gemeentebalie op Schiphol en bij een aantal gemeenten.

Kun je overal paspoort aanvragen?

U vraagt een paspoort of ID-kaart aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in een ander land? Dan kunt u terecht bij aangewezen Nederlandse ambassades of consulaten. Of bij 1 van de aangewezen grensgemeenten in Nederland.

Wat kost een Nederlands paspoort aanvragen?

Reisdocumenten voor Nederlanders wonend in Nederland

Document Aanvrager jonger dan 18 jaar Aanvrager 18 jaar of ouder
Nederlands paspoort € 56,55 € 74,77
Nederlandse identiteitskaart € 36,46 € 67,58

Hebben Surinamers een Nederlands paspoort?

Was u eerst Nederlander en heeft u nu de Surinaamse nationaliteit? Dan kunt u via een optieprocedure de Nederlandse nationaliteit terugkrijgen. Deze optieprocedure voor Surinamers uit de Rijkswet op het Nederlanderschap is hetzelfde als voor andere oud-Nederlanders.

Hoe krijg ik een Nederlands paspoort?

U bent 18 jaar of ouder. U kunt uw identiteit en nationaliteit bewijzen met geldige documenten. U woont 5 jaar of langer onafgebroken met een geldige verblijfsvergunning in het Koninkrijk der Nederlanden. U hebt altijd op tijd uw verblijfsvergunning verlengd.

Hoe lang van te voren kan ik mijn paspoort verlengen?

Een paspoort of identiteitskaart is 10 jaar geldig als u bij de aanvraag 18 jaar of ouder bent. Bent u bij de aanvraag jonger dan 18 jaar, dan is het 5 jaar geldig. U mag uw paspoort of identiteitskaart op elk gewenst moment verlengen. U hoeft dus niet te wachten tot ze verlopen zijn.

Is het erg als je paspoort verloopt?

Nee, u mag uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs niet weggooien. Officieel is het document eigendom van het Rijk en niet van u. Daarom moet u het inleveren bij de gemeente als het verlopen is. Daar krijgt u een schriftelijk bewijs van.

Kan je ook in andere gemeente paspoort aanvragen?

Kan iemand anders mijn paspoort aanvragen?

Kan iemand anders mijn reisdocument of rijbewijs ophalen bij de gemeente? Nee, dat kan niet. U moet altijd persoonlijk uw reisdocument of rijbewijs afhalen bij de gemeente.